Premiul IAA YP din cadru Premiilor de Excelență IAA 2018

În fiecare an boardul IAA Young Professionals premiaza, în cadrul Premiilor de Excelență IAA, tinerii profesionisti din industria MARCOMM care exceleaza in munca pe care o fac, care au avut realizări deosebite si care au adus un plus de valoare industriei românești de marketing și comunicare prin campaniile  pe care le-au creat.

« Decizia boardului YP de a acorda Premiul Special Young Professional in acest an nu a fost una usoara. Ne bucuram sa vedem ca exista tot mai multi tineri talentati care contribuie la dezvoltarea industriei de MarComm in Romania, cat si la nivel global.

In aceasta categorie se inscrie si tanara de 24 de ani care, alaturi de colegii ei, a reusit sa creeze  platforma de colaborare Planable pentru echipele de brand marketing si sa dezvolte un business care are clienti din SUA, Anglia si America de Sud. », declara Iulia Niculae, Presedinte IAA Young Professionals.

Premiul special de anul acesta al IAA Young Professionals a mers la Xenia Muntean, CEO-ul Planable sau mai bine spus, o tânără cu un zambet larg care iti da senzatia ca nu poate fi oprita atunci cand isi propune sa realizeze ceva. Acel “ceva” este chiar un promitator startup pe care Xenia l-a fondat impreuna cu alti doi tineri din Republica Moldova:  Nicolae Gudumac (CTO) si Vlad Caluș (COO).

Planable este o platforma a carui scop este înlesnirea comunicării între firme și managerii de rețele sociale. Platforma a fost acceptată de acceleratorul Techstars din Londra, fiind prima companie romaneasca ce reuseste sa ajunga la unul dintre cele mai cunoscute programe de accelerare din lume.

“Planable a fost primul startup românesc accelerat de Techstars. Și sincer, nu a fost deloc ușor. Techstars are o rată de acceptare mai mică decât Harvard. Acel moment a fost pentru noi o validare din punct de vedere antreprenorial. Acum însă, ne bucurăm să primim și o astfel de validare chiar din partea industriei pentru care am dezvoltat acest produs.  

Pentru prima dată se oferă acest premiu unui startup și unui profesionist din marketing tech și mă bucur tare mult să văd această direcție. Noi colaborăm cu multe agenții de digital și social media pe plan internațional. Am fost încântați să vedem că pe platformă se alătură din ce în ce mai multe agenții din România.”, declara Xenia Muntean, CEO Planable.

Xenia vine din Republica Moldova, este absolventa de PR si la 20 de ani a început primul ei business – o agenție de social media.  

„Acum 4 ani în urmă am fondat o agenție de social media și eram frustrată de workflow-ul standard: nenumărate ședințe, clasicele exceluri pentru aprobări de la client, planuri editoriale în powerpoint, feedback împrăștiat prin emailuri fără sfârșit. Sunt sigură că vă sună cunoscut. Noi ne-am gândit că trebuie să existe un workflow mai ușor și ca niște adevărați millenials rebeli am mers împotriva normei și am construit Planable. Un spațiu colaborativ care să unească oamenii din spatele brandurilor (agenții, freelanceri, echipele in-house) pentru crearea, revizuirea, aprobarea și programarea conținutului social media.”  ne povestete Xenia.

Dovedind pasiune pentru munca ei si devotament in domeniul antreprenoriatului, Xenia a fost acceptata la Draper University, una dintre cele mai prestigioase școli de antreprenoriat din Silicon Valley, fondată de unii dintre cei mai importanti VC, Tim Draper.   

Ca planuri de viitor, Xenia isi vede afacerea crescand de la an si planifica o runda de investii pentru 2018. Isi doreste, prin actiunile pe care le-a intreprins in domeniul antreprenoriatului,  sa inspire si sa devina un model pentru tinerii profesionisti care se gandesc sa inceapa un startup.