Invitatul YP este…Dan Petre !

 


Pentru ca his middle name este Research. Pentru ca este mentor, sustinator si tech savvy totodata. Pentru ca multi dintre noi am avut lucrarile de dizertatie coordonate de Dan si pentru ca si mai multi ne dorim sa ii fim prieteni pe Facebook.
Pentru ca Dan ne raspunde la orice intrebare si ne ajuta sa vedem partea frumoasa dintr-un Excel.
 

” Cred ca un om este definit cel mai bine de pasiunile sale. Chiar daca este vorba de viata sa profesionala. Iar cand lucrezi intr-o industrie ca a noastra, in care cele mai pretioase valute sunt reputatia si timpul (pentru ca sunt cele mai rare si mai dificil de obtinut), pasiunile sunt cu atat mai relevante. Asta si pentru ca in marcom totul se petrece atat de repede si lucrurile se schimba atat de rapid, incat ai avea nevoie de tot timpul din lume pentru a te pastra la curent. Poate si de aceea am ales ca pasiunile mele sa ma duca cat mai departe de Realitate. Foarte in viitor sau foarte in trecut. Am sa incep cu viitorul. Sunt pasionat de SF. Pentru ca sunt convins ca William Gibson a inteles un insight profund cand a spus: “The future is here. It just isn’t evenly distributed yet”. SF-ul ma face sa fiu cu cateva rotatii ale galaxiei mai devreme. Citesc foarte mult. Old School – adica print si New School – adica e reader. Daca nu citesc macar cateva pagini nu pot sa adorm. Imi plac filmele. Consum multe ore de viata in acest fel. Internet addicted, desi imi place mai mult sa vad decat sa vorbesc. Imi place sa merg pe munte. Acolo inca e liniste. Am sa inchei cu trecutul. Sunt pasionat de Fantasy si doua culturi orientale: Japonia si India. Practic aikido si iubesc povestirile zen. Ma ajuta uneori cand vine vorba de clienti dificili. Mai ales cele cu ninja.

Daca ati citit pana aici, acum mai mult ca sigur va intrebati: “OMFG, WTF abereaza asta?!? De ce naiba a scris atat de mult?!? Si mai ales pe langa brief?!? Pe mine ma intereseaza cum e cu profesia si cum sa fac sa reusesc, nu ce ii place lui sa faca..” Aveti perfecta dreptate. Exista insa o “esplicatie”. Ceea ce sunt si ceea ce pot face acum profesional sunt consecinta directa a pasiunilor si deciziilor de viata de pana acum.

Ma numar printre norocosii care fac ca munca o buna parte din ceea ce le place. Am inteles acum multi ani ca sunt o maimuta curioasa si ca ar fi bine sa ma impac cu acest gand. De aceea sunt in business-ul intelegerii oamenilor si comunicarii. In ipostaza particulara de consumatori. Mai entertaining decat orice film. Viata bate tot. M-am prins la un moment dat ca singurul mod in a iti pastra mintea activa mai multa vreme decat vrea Natura este sa inveti tot timpul. De aceea m-am facut profesor. Foarte putin lucruri te fac sa iti flexezi muschii mentali mai mult decat gandul ca o suta de tineri plictisiti si mult mai odihniti ca tine asteapta sa scoti ceva interesant pe gura. Sau macar o prostie. Ceea ce din cand in cand se mai intampla. Poate chiar in acest experiment. Cred insa ca este mai important sa imparti cu ceilalti ceva din ceea ce esti, stii sau posezi. Chiar daca nu este mult. De aceea sunt acum aici. Daca simtiti ca pot sa va spun ceva interesant sau macar folositor, nu ezitati. Este suficient ca eu sunt un om nehotarat. Sau poate ca nu 🙂 „