Facebook Messenger și mai mult decât atât

Image result for facebook messenger

 

 

De-a lungul timpului, noi, simpli useri și simple brand-uri, am urmărit evoluția aplicației Facebook Messenger cu sufletul la gură și cu popcornul pregătit. După mai multe update-uri care ne-au lăsat în lacrimi, Mark Zuckerberg a anunțat la conferința F8 să avem… speranță.

But why? Ei bine, se pare că, încă de la începutul anului, Facebook lucrează la un nou design, care să îi confere un aspect simplu, curat.

Bing! O notificare te trezește în miezul nopții. Have no fear, my child, căci nu te va mai orbi niciun ecran cu luminozitatea dată la minim. În curând vom avea și un night mode, ce ne va surprinde, de altfel, și cu un look elegant.

Pentru mulți, culorile standard ale chat-ului au devenit de-a dreptul anoste. Au devenit astfel fani ai aplicației Mauf. Aceasta, pe lângă faptul că îți oferea posibilitatea de a alege orice culoare pentru oricare chat, te putea ajuta și cu tot felul de alte tool-uri. Dacă te întrebai câte replici ai schimbat cu X persoană, Mauf era acolo pentru tine. Din păcate însă, aplicația a încetat să funcționeze astă-vară.

În acest context, consider că o nouă mare veste ar fi faptul că Messenger mai face un pas către noi și adoptă… gradienții. Adio, conversații cu nuanțe prestabilite!

De altfel, dacă ești de pe tărâmul magic numit Social Media ori pur și simplu ai o afacere de care chiar vrei să ai grijă și în online, s-ar putea să te intereseze ce a spus David Marcus, VP Facebook: brand-urile vor beneficia în curând de o nouă caracteristică pe Messenger, și anume de Realitate Augmentată. Momentan, tool-ul este disponibil doar unor useri beta, iar dacă vrei să testezi și tu noul feature, te poți înscrie aici.

Highlights din F8 poți găsi aici, însă, dacă vrei să urmărești întreaga înregistrare, trebuie să apeși aici… chiar aici.

 

Surse:

  1. Facebook Messenger, https://messenger.fb.com/newsroom/re-opens-app-review-launches-new-products-at-f8/
  2. Facebook, https://www.facebook.com/FacebookforDevelopers/videos/10155606814678553/,

https://www.facebook.com/help/contact/165140847504460

  1. Lopez, Napier, Facebook Messenger is getting a clean new design. Here’s what it looks like, The Next Web, 2018, https://thenextweb.com/facebook/2018/05/02/facebook-messenger-is-getting-a-clean-new-design-heres-what-it-looks-like/
  2. Welch, Chris, Facebook is completely redesigning Messenger to make it simple again, The Verge, May 2018, https://www.theverge.com/2018/5/1/17307962/facebook-messenger-app-redesign-announced-f8

 

Articolul a fost scris de Laura Florina Patrașcan, membru IAA Young Professionals.