A aparut un Shazam pentru arta

A aparut o aplicatie foarte utila pentru cei care vor sa inteleaga mai bine arta sau s-au saturat sa mai inghesuie sa citeasca de pe patratelul cu scris (foarte) mic de sub tablou informatiile atunci cand se duc la o galerie de arta.

Anyway, aplicatia se numeste Smartify si poate fi descarcata atat de utilizatorii Android, cat si iOS, gratuit. Smartify scaneaza tabloul si iti ofera informatii precum: numele lucrarii, cine l-a pictat si in cazul unora dintre lucrari, ofera interviuri audio cu artistul sau povesti mai putin cunoscute despre tablou.

Deocamdata aplicatia functioneaza foarte bine in muzeele partenere, cum ar fi: Royal Academy of Art din Londra, National Gallery din Londra, muzeul Riksmuseum din Amsterdam, Muzeul de Fotografie Contemporana din Chicago, muzeul Metropolitan de arta din New York si multe altele. Deci doritorii o pot folosi cand mai pleaca in vacante.

Las si video-ul de prezentare a aplicatiei aici pentru cei care vor sa afle mai multe informatii despre utilitatea aplicatiei:


Pastila administrata de Stefania Bugan, membru IAA Young Professionals.