ProudYP: Sabrina Vlăsceanu – Do it with passion or not at all

Chestionar Proud YP

 1. asl pls

Sabrina, 29 de ani, born and raised în București.

 1. Scurtă poziționare – brand personal – top 3 atribute

Curioasă, de încredere, ambițioasă.

 1. Care este principalul tău defect?

Cred că sinceritatea. Prefer să îți spun adevărul verde în față, indiferent cât de crud sună. Îl împachetez într-un ambajal diplomat și livrat cu empatie, dar tot purul adevăr va fi.

 1. Care este motto-ul tău?

Do it with passion or not at all.

 1. Care sunt eroii tăi preferați din marcomm?

Nu știu dacă i-aș numi neapărat eroi, dar pentru mine au fost un soi de mentori la vremea lor. În prima mea lună în publicitate, mi-a deschis porțile copywritingului Vasile Alboiu (pe atunci director de creație la SeniorHyper), iar apoi Ruxandra Petrescu (tot director de creație, la Atelier Șapte, pe vremea când eram acolo). Acum, am alături 2 oameni cărora știu că pot să le cer o părere sinceră oricând: Valentin Văcăruș și Gabriel Niculae. Pe lângă ei, trebuie să menționez un suflet special, pe care mă bucur că am avut șansa să îl cunosc: proful meu de branding de la master, Rareș Mocanu. Mi-a fost călăuză în multe momente de-a lungul masterului și după ce am terminat, iar prietenia lui este foarte precious pentru mine.

 1. Care este campania ta preferată din RO/ afară?

Sincer, din ce am văzut lately, mi-a plăcut mult campania de Centenar a celor de la Sun Plaza, cu Femei pe bacnotă, pentru că a avut și un outcome istoric: urmează să avem prima bacnotă cu portretul unei femei pe ea, Ecaterina Teodoroiu. Din afară, aș aminti inițiativa celor de la Gilette de anul trecut, cu We believe: The Best men can be. Mi s-a părut bold, different și controversat, dar a zis ceva diferit, în ciuda debate-urilor care s-au iscat după. Și o altă reclamă la care ma uit mereu cu mult drag, e ceva mai siropos: Marks & Spencer Christmas Advert Follow The Fairies, din 2014.

 1. Ce calități admiri cel mai mult la un om de creație?

Sincer, spiritul de echipă. Sunt mulți creativi care au tendința de a fi egoiști, din frica de a nu li se fura ideile. Iar un proiect fain se naște de cele mai multe ori din mai multe creiere puse la un loc, care se completează armonios. Cel puțin asta e părerea mea. Și eu lucrez singură în anumite proiecte și îmi e foarte bine și asa, dar altul e vibe-ul atunci când ai cu cine să faci brainstorming și să croșetezi ideile până ajungi la o formă finală.

 1. Care este super puterea ta?

În ziua de azi, cred că empatia poate fi considerată o super putere, mai ales într-o lume în care oamenii sunt tot mai egoiști și fiecare trage doar pentru binele propriu, nu și for the greater good.

 1. Ce hobby-uri ai?

De la fotografie, citit, scris și plimbări în aer liber, până la cutreierat prin orașului, urban exploring și urcat pe munte sau mers pe trasee montane, fiecare dintre aceste activități au un loc special în programul meu.

 1. Daca ai fi făcut altceva, în ce domeniu ți-ar plăcea să activezi?

Mi-ar fi plăcut să lucrez în fashion, ca designer vestimentar. Încă nu am renunțat de tot la acest vis. Sau să devin scriitoare. Doar că din opțiunea 2, riști să mori de foame.

 1. Unde ți-ar placea să trăiești și de ce?

Mi-ar plăcea să trăiesc în mai multe locuri: Paris, pentru străduțele învăluite de romantism și magie, în Bali, pentru natură și vibe-ul mistic și în Grecia, pentru că aș putea să lucrez de pe plajă, cu picioarele în nisip, într-o climă prietenoasă și înconjurată mereu de mâncarea mea preferată: fructele de mare!

 1. Ce apreciezi cel mai mult la prietenii/ colegii/ oamenii din jurul tău?

Sinceritatea.   PS: Instagram sau Facebook – fără care ai rezista o lună? Facebook, cu siguranță. Prea mult zgomot și chestii inutile. Majoritatea migrează acum spre Instagram și oamenii își petrec din ce în ce mai mult timp acolo. PS2: Care a fost cea mai lunga sedinta la care ai participat? Cred că cea mai lungă a fost în jur de 4 ore și jumătate, pentru un pitch la un client mai vechi, pe care l-am și câștigat. Era o prezentare muncită, bine structurată, foarte vizuală și cu muuulte simulări faine. PS3: Citybreak pe o plajă de nudiști sau super-înfofolită pe un ghețar? Citybreak pe o plajă de nudiști, fără second thoughts. PS4: Ce a fost prima dată: brieful sau execuția? Argumentează. Unde nu e brief, vai de execuție. Tind să cred ca brieful a fost primul, sau cel puțin așa ar trebui să fie într-o societate care se respectă. Mai întâi oferi un background, eventual un istoric al lucrurilor pe care le-ai mai făcut și ce a funcționat cu succes, povestești contextul pieții și câte ceva despre brand, TOV, target și obiective, iar apoi îmi spui ce fel de magie vrei să-ți fac. PS5: Trei chestii care ai vrea să dispară de pe Pământ? Poluarea, prostia și teroriștii.