Informații pe fugă

Image result for a lot of notification

Obiceiurile de consum media s-au schimbat odată cu apariția www-ului. Fiindcă sunt milioane de platforme media care comunică pe toate canalele digitale și offline, ne este foarte greu să asimilăm informații din mai multe surse. Așa au luat naștere curatorii de conținut, care filtrează pentru tine informațiile și ți le redau într-o formă scurtă. Vedeam asta cel mai des în cazul newsletterelor și a podcasturilor.

Mai jos o listă a 5 newsletter pe care le urmărim și le recomandăm pentru că merită să fie cunoscute de mai mai multă lume:


Știri și informații:

 

Monday Memo – Un rezumat a celor mai importante știri politice, economice sau din domeniul tehnologiei realizat săptămânal de Mona Dîrțu.



PressOne – un newsletter zilnic care îți aduce în inbox cele mai importante știri și linkuri interesante, în fiecare dimineață.

 


Cristina`s Friday Read – Un proiect al Cristinei Chipurici care îți trimite în fiecare vineri o listă de articole și subiecte din mai multe domenii (tehnologie, dezvoltare personală, antreprenoriat, media ș.a.m.d). Proiectul s-a încheiat recent, dar există toate resursele trimise timp de un an pe blogul ei.

Bonus: aplicația Quartz pentru iOS sau site-ul pentru cei cu android.

 


Timp liber și artă

10 la rece – o listă de 10 evenimente din București pe care o primești în fiecare luni. Evenimentele sunt destul de variante, de la recomandări de party-uri obscure, la lansări de cărți și filme indie.

 

Suplimentul Creativ – o listă de recomandări culturale: cărți, spectacole, podcasturi, articole, filme etc scrisă de Mirela Petre.

 

ColorHood- Dacă vă plac ilustrațiile, acest newsletter este o sursă continuă de inspirație. Scris  de Ramona Chirica

 

Voi ce alte newsletter sau site-uri similare urmăriți?

P.S. Nu uitați că avem și noi un newsletter lunar, unde vă ținem cu evenimentele organizate noi. Abonați-vă aici!