Tineri si Nelinistiti

by Cristina Manda

Tineretea nu tine de varsta.Nu tine de ani si de experienta.Tineretea e o stare de spirit pe care trebuie sa ti-o asumi, cu responsabilitate.Inseamna sa crezi si sa mergi mai departe.Inseamna sa te bucuri si sa o faci cu toata inima. Inseamna sa iti placa oamenii si sa comunici cu ei. Inseamna sa crezi ca cerul e limita si sa incerci sa o atingi – impreuna cu ceilalti.

Intr-o lume de oameni mari,intr-o lume in care 24 de ore sunt prea putine pentru toate lucrurile pe care vrei sa le faci;intr-un timp care fuge printre degete si care fura bucati din noi fara sa stim ..se creeaza momente de magie. Ca atunci cand 28 de tineri – profesionisti de altfel – isi potrivesc ceasurile si pleaca pentru un week end la Bran.

Asa afli ca exista alti oameni ca tine.Care gandesc si simt la fel.Care se bucura ca tine si care muncesc la fel de mult.Care au vise si care vor sa devina in fiecare zi mai buni.Oameni care iubesc comunicarea,oameni care lasa deoparte prejudecatile si care imbratiseaza lumea cu toata puterea.Si incearca sa o schimbe si sa ii descopere frumusetea.

Asa intelegi ca poti sa faci mai mult decat faci deja. Asa simti ca poti sa pui suflet, sa fii voluntar si sa construiesti proiecte impreuna cu oamenii de langa tine.Si ai certitudinea ca vor fi un manifest de creativitate si ingeniozitate. Asa descoperi ca exista locuri in care sefii nu sunt sefi, ideile se nasc usor si proiectele se pot contura la o discutie intre prieteni.

In doua zile poti sa afli multe despre tine si despre ceilalti. Poti sa descoperi cat de simplu e sa ii inveti pe ceilalti sa citeasca pentru ca tinerii profesionisti citesc. Cat de usor poti sa ai access la o altfel de educatie – scoala IAA.Sau cat de aproape sunt de tine multi din tinerii industriei de marketing si comunicare.E un loc in care sa pui intrebari e ceva normal, si poti face asta alegand oamenii cei mai marcanti membri ai industriei (invitatul YP). E o lume care se construieste cu fiecare luna, cu fiecare proiect si cu fiecare an in care tinerii invata sa lucreze impreuna, in felul lor unic si entuziast, cu putine reguli si multe idei.Dar cu responsabilitate si vointa.

Nu e o lume mare. Dar e o lume careia ii apartii.