ProudYP: Delia Lepădatu – Procrastinarea at its finest

1. asl pls

Păi, la fel ca majoritatea bucureștenilor, sunt și eu din Bacău 😀 . Am 21 de ani și deja nu mai vreau să fiu „mare”. Acum încerc să văd how-to-life.

2. Scurtă poziționare – brand personal – top 3 atribute

Stați să vedeți super brand personal. Asta e despre cum și-a furat-o Delia de la viață. Am ajuns să studiez publicitate mai mult sau mai puțin întâmplător. După 6 ani de muzică și de cântat la pian, au urmat 2 de arte plastice și încă 4 de arhitectură. După toate astea, am zis să dau la medicină ca și când ar fi fost o idee bună. În momentul ăla, creierul meu a spus „Stop. Stai!”. Au început să se învârtă rotițele invers, un fel de reverse engineering, să caut soluții să ies de unde eram în momentul ăla. Abia atunci, după 12 ani, realizasem că eu n-o să pot să stau departe de artă, vreodată. Devenisem mai creativă ca niciodată, că asa e când stai degeaba.  Începusem să-mi pun multe întrebări, iar una dintre ele era „Cum pot eu să profit de toate cunoștințele astea super diverse pe care le-am agățat până acum?” Așa am ajuns la Publicitate. Are sens, nu?

De aici, e despre cum e Delia acum. Mai în glumă, mai în serios, în general nu prea pot să stau liniștită sau să tac din gură. Sunt mereu on-the-go. Încerc să-mi creez ritmul meu. Încerc să văd lucrurile care mă inspiră și să le internalizez.  Mi se pare că în creație apar oameni buni, de unde nu te aștepți și mi-e frică de asta Așa că până o să pot eu să dau exemple altora de „așa da”, lucrez și citesc. Știu că altfel n-ai cum să ajungi acolo. Bine, se poate, dar părinții mei nu lucrează la guvern, deci n-am cum altfel. J)

Fact, vă zic, plâng la ad-uri bune.

3. Care este principalul tău defect?

Îmi place să cred că pot să fac o sută de lucruri, 90% dintre ele le fac, iar în următorii 10% mă chinui să nu mă autodistrug.  Imi e destul de greu să iau pauze fără să mă simt prost. Simt o oarecare competitivitate în industrie, mai ales în creație și am deprins comportamentul ăsta de învăța non-stop altceva.  Uneori e bine, uneori nu e bine deloc. Da, bine, nu ăsta era defectul meu principal. Orgoliul este.

4. Care este motto-ul tău?

Ai bani, mănânci, n-ai bani, nu ți-e foame

5. Care sunt eroii tăi preferați din marcomm?

Nu știu, să fiu sinceră, am tot stalkerit oameni din industrie, mai ales din creație. Nu i-aș numi neapărat eroi, cred că nici ei n-ar fi fericiți să le zică cineva așa, dar oamenii care mă inspiră pe mine sunt Laura Nedelschi, Theodor Sandu, 2 creativi. O să adaug încă 2 profesori de-ai mei de la care am învățat majoritatea lucrurilor pe care le știu. Demetra Garbașevschi și Dan Petre. Vă mai zic un om, care m-a crescut și vreau să-i mulțumesc. Florin Perișan, era Creative Director când am ajuns eu la ERKA, prima agenție de publicitate, primul an de facultate.

6. Care este campania ta preferată din RO/ afară?

Îmi place super mult o campanie, pe care n-am reușit să o analizez niciodată, academic vorbind. Am tot vrut să o iau bază pentru niște proiecte, am tot vrut să o scot în față și n-am reușit. Ăsta e momentul.

The Indoor Generation by VELUX

7. Ce calități admiri cel mai mult la un AM / Brand Manager?

Cred că mai presus de toate, trebuie să fii true to yourself. Don’t do bullshit, pentru că lumea începe să se prindă.

8. Ce calități admiri cel mai mult la un om de creație?

La fel ca la întrebarea de sus, o să vorbesc despre comportamente, nu despre calități, că pe alea le știm cu toții, cel puțin pe hârtie. Tot Peri, de la ERKA, mi-a atras atenția asupra unui aspect întru totul adevărat. E biploritatea oamenilor creativi, că pe-o parte trebuie să fii foarte ancorat în deadline-uri și să-ți etapizezi procesul creativ, iar pe de cealaltă parte, trebuie să-ți găsești nebunia și inspirația, să livrezi pe măsura așteptărilor, eventual în următoarele 3 ore că după ai alt deadline.

Plus, admiri creativii care nu aruncă cu ceva după oameni când aud că trebuie să livreze „ceva creativ și disruptiv”.

Și răbdarea.

9. Care este super puterea ta?

PROCRASTINAREA AT ITS FINEST.

10. Ce hobby-uri ai?

Când nu dorm, merg cu cortul. Când nici nu dorm și nici nu merg cu cortul, joc tenis. Când n-am bani de niciuna din astea, stau acasă și mă uit la TV. A, îmi plac și petrecerile, dar îți trebuie bani și acolo.

11. Daca ai fi făcut altceva, în ce domeniu ți-ar plăcea să activezi?

V-am spus mai devreme despre medicină. Ei bine, mă luasem așa grav cu medicina încât deja mă vedeam chirurg. Puteți râde acum.

12. Unde ți-ar placea să trăiești și de ce?

Dacă e să excludem faptul că mi-ar plăcea ca la un moment dat, când îmbătrânesc să plec în pădure, momentan îmi fac cu ochiul două pin-uri pe hartă. Spania, m-aș duce în Spania, nu la căpșuni, dar m-aș muta acolo pentru că e cald. Iar mie când nu mi-e cald, mi-e frig. La capătul opus, ar fi țările nordice. Efectiv, ei sunt un exemplu de best practice în ceea ce privește civilizația și modul de viață. Astea și northern lights de care sunt îndrăgostită.

13. Ce apreciezi cel mai mult la prietenii / colegii / oamenii din jurul tău?

De obicei, apreciez cel mai mult la alții, ceea ce îmi lipsește mie.

 

PS1: Ce personaj din desene animate ai vrea să fii și de ce?

O să depășesc puțin limita de Cleo, Rikki și Ema, că mi-am dorit să fiu Rikki, cam toată copilăria.

Mi-aș dori să fiu Luci din Disenchantment. E tare amuzant și sinistru în același timp.

PS2:  De ce nu există reclame TV pentru companiile de publicitate?

Păi că de obicei când își bagă clientul nasul, ceva nu iese bine.

PS3: Ce ai făcut cu primul salariu câștigat?

Sumbre amintiri. Știu doar că m-am trezit luni, salariul îl primisem vineri, să ne înțelegem, iar tot ce mai aveam erau 50 de lei pe care i-am pierdut în masină, în vinerea aia. Probabil cineva s-a uitat de sus la mine și-a zis „Hai să-i păstrăm noi 50 de lei că ea nu poate.”

PS4: Trei chestii care ai vrea să dispară de pe Pământ?

Plasticul, plasticul, aa da și țânțarii.