Pastila de joi – 28 august – Comunicarea unui conflict nesfarsit

Cuvantul saptamanii este awareness. Plecand de la asta, va propun un clip devenit viral, care atrage atentia asupra unei dispute teritoriale ce pare a nu avea sfarsit- “This land is mine” regizat de Nina Paley, o ilustrare geniala a razboiului prin animatie.

O initiativa originala de constientizare a unui razboi absurd, ce poate rivaliza oricand cu mult mai celebra campanie “Ice bucket”, in care scopul nobil initial se pierde transformandu-se intr-un gretos cliseu mediatic.

Israel si Palestina. Iahve si Allah. O zona in care soarele ucigas seaca gandirea lucida, popoare napustindu-se turbate unele asupra altora. Totul sub semnul lui Azrail, ingerul mortii in mitologia islamica (gandindu-ma la asemanarea semantica  Azrail-Israel, parul de pe mana sta in pozitie verticala).

Un conflict cu raport de forte dezechilibrat.

isra-palestina-179152

isra-palestina-179156

isra-palestina-179158

Despre conflict ar fi multe de povestit, dar facand asta as pierde din vedere scopul articolului- accentul pus de Nina Paley pe absurditatea disputei, care devine fireasca avand in vedere ca omul este, inainte de toate, o fiinta teritoriala. O interpretare unica, din care poti intelege mai multe decat din cartile de istorie:

Mai multe despre acestea, pe blogul Nina Paley.

Pastila din aceasta zi de joi, administrata de Mihai Torsan, membru IAA YP, nu ar trebui inghitita direct, ci mestecata ceva mai mult, pentru ca efectul sa fie total.